- 1 Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af.
- 2 Kook de asperges in ruim kokend water met zout in circa 8 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud water af en laat ze drogen op keukenpapier.
- 3 Wikkel de asperges per 2 stuks in een plakje ham maar laat de kopjes vrij.
- 4 Rol deze pakketjes door de bloem en daarna door het geklopte eiwit. Rol ze vervolgens door het paneermeel en laat ze een uurtje in de koelkast opstijven.
- 5 Verwarm de olie in een wijde pan en frituur de pakketjes per 4 stuks rondom goudbruin.
- 6 Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer direct. Lekker met een sausje van zure room, mosterd en gehakte kruiden.
wijnadvies
Traditioneel wordt er Elzasser wit bij asperges geschonken, vooral Pinot Blanc en Pinot Gris. Neem bijvoorbeeld de heerlijke wijnen van Arthur Metz. Maar ook ander wit smaakt bijzonder goed bij deze groentedelicatesse: Chardonnay en Sauvignon Blanc bijvoorbeeld.