6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht
home recepten Kristalpudding met rode wijn en bosvruchten

Kristalpudding met rode wijn en bosvruchten

ingrediënten


25 min
6 personen
5 blaadjes munt
450 gram diepvriesbosvruchten
100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

10 blaadjes witte gelatine

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 mandarijn

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

puddingvorm

  • 1 Boen de mandarijn schoon en snijd deze doormidden. Verwarm de wijn met het vanillestokje, het kaneelstokje en de mandarijn zonder te koken. Laat 10 minuten trekken.
  • 2 Week de gelatine in ruim koud water. Los de suiker op in de warme wijn. Schep de vanille, de kaneel en de mandarijn uit de wijn.
  • 3 Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de iets afgekoelde wijn. Zet het pannetje met wijn in een bak met ijswater en roer tot de wijn gelei begint te worden.
  • 4 Schep 400 gram bosvruchten er voorzichtig door en giet het mengsel in de vorm. Laat de pudding in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
  • 5 Trek de pudding zonder dat deze scheurt voorzichtig iets los van de zijkant.
  • 6 Leg een schaal op de vorm en stort de pudding. Garneer met de rest van de bosvruchten en blaadjes munt.

bereidingstip

Lekker met blanke vla waaraan vanillemerg uit het stokje is toegevoegd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 4 gram