12 personen
gemiddeld
15 min.
tussendoortje, ontbijt
home recepten Krentenwegge

Krentenwegge

ingrediënten


15 min
12 personen
350 gram krenten

dit product is niet beschikbaar

150 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

600 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

broodvorm

bakpapier

  • 1 Meng de bloem, gist, basterdsuiker, 9 gram zout, de sinaasappelrasp en kaneel in een beslagkom en voeg de lauwwarme melk (40ºC) toe. Kneed er met een mixer met deeghaken in circa 5 minuten een soepel deeg van. Voeg de boter toe en kneed nog 5 minuten verder.
  • 2 Mix dan de rozijnen en krenten door het deeg en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.
  • 3 Bekleed de vorm met bakpapier en stort het gerezen deeg erin. Maak het deeg egaal aan de bovenkant en laat nog circa 15 minuten rijzen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bak de krentenwegge circa 1 uur in de oven. Het brood is goed als een houten satéprikker er schoon uitkomt. Laat het brood afkoelen in de vorm en serveer in plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 8 gram