- 1 Controleer het krabvlees op harde doorschijnende stukjes, houd 6 mooie gekleurde stukjes achter voor de garnering en verbrokkel de rest in een kom.
- 2 Houd wat van het groen van de bosuitjes achter voor garnering en schep de rest door de krab.
- 3 Klop voor de saus de mayonaise, de honing of gembersiroop, het citroensap, de tomatenketchup, de crème fraîche en de dragon door elkaar. Breng de saus pittig op smaak met een scheutje Worcestershire sauce, wat zout en een paar druppels tabasco. Schep de saus door de krab en zet afgedekt in de koelkast.
- 4 Laat de krabmayonaise tijdig op kamertemperatuur komen. Verdeel de rucola of andere sla over glazen coupes of grote wijnglazen.
- 5 Verdeel de krabmayonaise over de sla en garneer met de stukjes achtergehouden krab, het groen van de bosui, een half kerstomaatje en een partje limoen. Serveer met sneetjes geroosterd casinobrood of bruinbrood en boter.