4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Koud paprikasoepje met peterselieyoghurt

Koud paprikasoepje met peterselieyoghurt

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijn

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

295 gram geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

staafmixer

4 kommetjes

  • 1 Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine 1 uitgelekte pot geroosterde paprika’s (295 g) met 500 ml afgekoelde groentebouillon, 1 teentje knoflook, 1 gesnipperde rode ui, 1 tl gemalen komijn en 3 el extra vierge olijfolie.
  • 2 Breng op smaak met zout en peper en zet minstens 1 uur in de koelkast om koud te worden.
  • 3 Meng 2 el fijngehakte platte peterselie door 4 el Griekse yoghurt. Schenk ter plekke de paprikasoep in 4 glazen of schaaltjes. Schep de peterselieyoghurt op de paprikasoepjes


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 2 gram