4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Koreaanse kabeljauwcurry

Koreaanse kabeljauwcurry

ingrediënten


30 min
4 personen
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersnippers op siroop

dit product is niet beschikbaar

1 groene peper

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter sojasaus
4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes radijsjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

750 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Besprenkel de kabeljauw met het citroensap en bestrooi met zout. Haal het loof van de radijs en houd apart. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de vis circa 2 minuten. Schep uit de pan. Fruit de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten in het bakvet.
  • 3 Voeg de sojasaus, bouillon, rode peper, gembersnippers en radijs toe. Verwarm en stoof zachtjes 3-4 minuten.
  • 4 Voeg de vis en de bosui toe en warm deze even mee. Bestrooi de curry met een beetje van het gehakte radijsblad.
  • 5 Lekker met puntjes pitabrood.

bereidingstip

Serveer bij dit recept extra groente zoals doperwten, tuinbonen of broccoli. . Vervang de kabeljauw door zalmfilet. . Voeg mangochutney toe in plaats van gembersnippers.

wijnadvies

Hardy’s Chardonnay sluit mooi aan bij het sappige van de vis en het zoete van de gember in dit recept. En weet ook wel raad met de peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 36 gram