4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Koolvis met kerriekrokant

Koolvis met kerriekrokant

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieskoolvisfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de boterhammen droog maar niet bruin in de broodrooster en verkruimel ze.
  • 2 Meng de broodkruimels met de kerrie en kaas. Dep de vis goed droog met keukenpapier en leg de stukken in een ingevette ovenschaal.
  • 3 Bestrooi ze rondom met zout en peper. Verdeel de kerriekruimels over de vis en druk goed aan.
  • 4 Verdeel de boter in kleine vlokjes over de kruimels. Bak de vis onder in de oven in circa 20 minuten gaar en mooi bruin.
  • 5 Breng ruim water met zout aan de kook en blancheer de groenten beetgaar.
  • 6 Meng de olijfolie en basilicum door de groenten en serveer met de vis.

bereidingstip

Lekker met gebakken krieltjes.

wijnadvies

Heerlijk met een droge huiswijn. Maar ook de Soave Villa Mondi en Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi zijn fris genoeg om de kerrie tegenspel te bieden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 32 gram