eenvoudig
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Komkommerschuitjes met pittige wortelspread

Komkommerschuitjes met pittige wortelspread

ingrediënten


25 min
1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

8 olijven zonder pit

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 grote komkommer

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Verdeel voor de spread de wortel, knoflook, tomaatjes en sjalot over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Zet de bakplaat 10-12 minuten niet te dicht onder de ovengrill.
  • 2 Was intussen de komkommer en halveer deze in de lengte. Schraap met een spitse lepel de zaadlijsten eruit en snijd de komkommerhelften in 8 stukken.
  • 3 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin. Pureer de geroosterde groenten met de rode peper, komijnpoeder en zout. Voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe.
  • 4 Vul de komkommerschuitjes met de wortelspread. Bestrooi met sesam en leg de olijven erop. Garneer met koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 35 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 1 gram