4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kokos-linzensoep met pitapuntjes

Kokos-linzensoep met pitapuntjes

ingrediënten


40 min
4 personen
1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 grote zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar

250 gram rode linzen

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de kerrie toe en bak deze kort mee.
  • 2 Schenk de kokosmelk en bouillon in de pan, voeg de linzen en zoete aardappel toe en kook deze in circa 20 minuten gaar.
  • 3 Verwarm intussen de ovengrill voor. Bestrijk de pitabroodjes met wat olie, bestrooi met (zee)zout en bak ze knapperig onder de grill. Snijd de pitabroodjes in puntjes.
  • 4 Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over grote kommen en serveer met een schep yoghurt, munt en de pitapuntjes.

bereidingstip

Vervang het kerriepoeder door curry mix, dit recept vind je elders op boodschappen.nl


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr