4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje
home recepten Kokos-choco

Kokos-choco

ingrediënten


20 min
4 personen
4 theelepels kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 liter kokoswater

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm het kokoswater op een lage stand in een steelpannetje met het kaneelstokje, de cacao en rietsuiker en laat circa 10 minuten pruttelen.
  • 2 Neem het blikje koud geworden kokosmelk uit de koelkast, maak open en schep de bovenste romige crème eraf.
  • 3 Meng de vanillesuiker met de kokoscrème en klop met een garde of mixer luchtig.
  • 4 Schenk de kokos-chocolademelk over in 4 grote mokken en schep er wat van de kokosroom op. Besprenkel met de kokosrasp en een snufje cacao.

bereidingstip

In dit recept gebruik je alleen het dikke gedeelte van het blikje kokosmelk. Het dunnere kokoswater dat overblijft is heel lekker in smoothies.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 2 gram