2 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Koffie-tiramisu

Koffie-tiramisu

ingrediënten


15 min
2 personen
50 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

6 lange vingers

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje koffielikeur
100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oploskoffiepoeder voor espresso

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel hazelnoot

  • 1 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Meng het koffiepoeder met de basterdsuiker en 1 eetlepel water in een kom. Giet de slagroom erbij en klop met een elektrische mixer tot een lobbige room.
  • 3 Klop de mascarpone goed los in een andere kom en spatel de mokkaslagroom erdoor. Giet de likeur in een diep bord en wentel de lange vingers erin. Zet de koekjes rechtop tegen de rand van het glas.
  • 4 Schep de helft van de mascarponeroom tussen de lange vingers in het glas. Verdeel de helft van de hazelnoten en wat geraspte chocolade erover. Vervolg met de rest van de mascarpone en verdeel de rest van de hazelnoten en chocolade erover. Serveer direct of laat een paar uur opstijven in de koelkast.

bereidingstip

Liever geen likeur? Doop dan de lange vingers in sterke koffie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 9 gram