4 personen
gemiddeld
45 min.
voorgerecht
home recepten Knolselderijsoep met hazelnoten-saliecrunch

Knolselderijsoep met hazelnoten-saliecrunch

ingrediënten


45 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel zeezout

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

1 handje salie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Smelt de boter in een ruime soeppan. Voeg de knoflook en knolselderij toe en bak 10 minuten. Voeg de bouillon en laurier toe en laat 25 minuten pruttelen, totdat de knolselderij zacht is.
  • 2 Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de blaadjes salie knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak vervolgens de hazelnoten goudbruin in het bakvet. Schep de hazelnoten, olie en salie in een kom en roer het zeezout erdoor.
  • 3 Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en roer de crème fraîche en een snufje nootmuskaat erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de soep in kommen en garneer met de hazelnoten-saliecrunch en wat van de salie-olie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 8 gram