4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Knolselderij uit de oven met mosterdjus

Knolselderij uit de oven met mosterdjus

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

25 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Boen de knolselderij schoon, verwijder eventuele wortels en snijd de knol aan de onderkant bij zodat hij goed blijft staan. Prik de knol helemaal rondom in met een scherp mes.
  • 2 Meng de olijfolie met de boter en een flinke snuf zout. Zet de knol in een ovenschaal en wrijf rondom in met het botermengsel. Leg de tijm en knoflook ernaast. Rooster de knol in de oven in circa 3 uur helemaal gaar. Bedruip de knol elk half uur met wat botermengsel.
  • 3 Neem de knol uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Schenk het bakvocht en de teentjes gepofte knoflook in een pannetje. Voeg de witte wijn toe en kook circa 3 minuten. Verwijder de knof­ look. Voeg de mosterd en crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door en kook in tot een gladde jus.
  • 4 Snijd de knolselderij in parten en serveer met de jus. Lekker met ovengebakken krieltjes en een groene salade.

bereidingstip

Liever iets minder calorieën? Vervang de crème fraîche in dit recept door kookroom light en gebruik de helft minder boter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 6 gram