4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Knolselderij-kruidenstamppot met stoofvlees

Knolselderij-kruidenstamppot met stoofvlees

ingrediënten


30 min
4 personen
2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram runderlappen

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

600 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de blokjes knolselderij en aardappel in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Schep terug in de pan en voeg de boter en crème fraîche toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met peper.
  • 3 Hak de kruiden en bosui grof en schep 5 minuten voor het serveren door de hete puree.
  • 4 Serveer de stamppot met het stoofvlees. Lekker met mosterd en zilveruitjes.

bereidingstip

Gebruik een restje van deze stamppot voor muffins van knolselderijstamppot met parmaham (recept elders op boodschappen.nl).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 38 gram