eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Knoflookyoghurt met geroosterde groenten en kruidenolie

Knoflookyoghurt met geroosterde groenten en kruidenolie

ingrediënten


20 min
2 eetlepels kruidenmix

dit product is niet beschikbaar

250 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

6 tapasprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de paprika, venkel, courgette en rode ui om met 3 eetl. olijfolie en zout naar smaak. Verdeel de groenten over de met bakpapier beklede bakplaat.
  • 2 Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. beetgaar. Laat de geroosterde groenten uit de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 3 Rasp intussen de knoflook boven de yoghurt. Meng de kruiden met de resterende 3 eetl. olijfolie.
  • 4 Verdeel de geroosterde groenten over de knoflookyoghurt. Besprenkel met de kruidenolie en bestrooi met peper naar smaak. Serveer met de tapasprikkers.

bereidingstip

Vervang de groenten door aubergine, zoete aardappel en puntpaprika.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 163 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 3 gram