4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Knoflook-kaasbrioche

Knoflook-kaasbrioche

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram gezouten boter

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

magnetronfolie

keukenmachine

cakevorm

  • 1 Druk de knoflook uit de teentjes, prak fijn en meng met de kaas. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak door en rol iets platter.
  • 2 Bestrijk met het knoflookmengsel en vouw de uiteinden van het deeg naar binnen zodat de vulling niet meer zichtbaar is. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en zet tegen elkaar in de bakvorm. Dek af en laat nog 1 uur rijzen.
  • 3 Bestrijk de brioche met ei en verwarm de oven voor op 160ºC. Zet de brioche direct in de oven als deze nog koud is om het rijsproces nog iets langer te maken.
  • 4 Bak zodra de oven op temperatuur is de brioche in nog circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de knoflook-kaasbrioche afkoelen tot lauwwarm. Lekker met olijfolie en zeezout.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr