4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Knapperige artisjok met dip

Knapperige artisjok met dip

ingrediënten


10 min
4 personen
bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

75 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

40 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels uienpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

1 blik artisjokharten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Laat de artisjokken goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Halveer ze en meng met de maizena. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Meng de artisjok daarna met de olie, uienpoeder en paprikapoeder. Leg op een bakplaat en bestrooi met de helft van de Parmezaanse kaas. Bak in de oven in circa 25 minuten krokant. Keer halverwege om.
  • 3 Meng intussen de roomkaas met de blauwe kaas, overige Parmezaanse kaas en azijn. Bestrooi met de bieslook. Serveer de knapperige artisjokken met de dip.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 14 gram