uitdagend
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Klecha (dadelkoekjes)

Klecha (dadelkoekjes)

ingrediënten


40 min
theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneel
30 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kardemom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozenwater
500 gram dadels

dit product is niet beschikbaar

110 gram volle melk

dit product is niet beschikbaar

500 gram tarwebloem

dit product is niet beschikbaar

theelepel kardemom

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneel
8 gram bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

8 gram vanillesuiker
110 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

handmixer

keukenmachine

bakplaat met bakpapier

deegroller

  • 1 Meng de roomboter, kristalsuiker en vanillesuiker met je handen of handmixer tot een gladde crème.
  • 2 Voeg het bakpoeder, de kaneel, de kardemom en de helft van de tarwebloem toe en kneed goed door. Voeg de helft van de melk toe en kneed kort door.
  • 3 Voeg de andere helft van de tarwebloem en de andere helft van de melk toe en kneed nogmaals goed. Stop met kneden zodra je een bal kunt vormen van het deeg. Kneed niet te lang om te voorkomen dat er teveel gluten worden gevormd in het deeg, wat het uitrollen van het deeg lastiger maakt.
  • 4 Dek de kom af met plasticfolie.
  • 5 Doe alle ingrediënten voor de vulling in een pan en verwarm op een middelhoge stand. Roer goed door. Na ca. 5 min. worden de dadels zachter. Meng goed en haal de pan van de warmtebron.
  • 6 Als je verse dadels gebruikt in plaats van dadelpasta: maal het dadelmengsel fijn in een keukenmachine of blender.
  • 7 Leg een vel bakpapier op het werkblad en stort hier de helft van de dadelpasta op. Leg hier nog een vel bakpapier op en rol met een deegroller uit tot een rechthoek van 1-2 mm dik.
  • 8 Verdeel het deeg in twee delen. Bestuif het werkblad met bloem en rol een deel uit tot een rechthoek van 3-4 mm dik. Het deeg moet 1 cm langer zijn dan de uitgerolde plak dadelpasta, en in de breedte even lang.
  • 9 Haal de bovenste laag bakpapier van de dadelpasta. Leg de plak met het bakpapier omhoog op het uitgerolde deeg. Het 1 cm langere deeg moet er aan de bovenkant uitsteken. Verschuif hiervoor eventueel de plak dadelpasta voorzichtig naar beneden, zodat de onderste hoeken van het deeg en van de dadelpasta elkaar raken. Haal nu ook het andere vel bakpapier van de dadelpasta af. Snijd eventueel wat dadelpasta of deeg weg als deze te ver uitsteken.
  • 10 Rol het deeg en de dadelpasta samen strak op en duw de overhangende naad van de rol voorzichtig dicht. Hier zou geen dadelpasta moeten uitsteken. Verpak de rol goed in plasticfolie en leg minimaal 30 min. in de diepvries. Herhaal voor de andere helft deeg en dadelpasta.
  • 11 Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht) of 190°C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • 12 Snijd met een scherp mes de afgekoelde deegrol in plakjes van ca. 1 cm breed. Laat de rol 10 min. op kamertemperatuur rusten als deze nog te koud is om te snijden. Leg de klecha op het bakpapier en zorg voor voldoende tussenruimte (ca. 2 cm rondom).
  • 13 Bak de klecha in ca. 15-18 min. goudbruin in de oven. Herhaal voor de andere rol.
  • 14 Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 144 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr