8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
home recepten Klassieke tiramisu

Klassieke tiramisu

ingrediënten


30 min
8 personen
2 eetlepels cacao
500 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

60 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

29 lange vingers

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter espresso

benodigdheden

schaal

mixer

vershoudfolie

  • 1 Laat de espresso afkoelen tot iets boven kamertemperatuur. Doop de helft van de lange vingers kort in de espresso en leg ze in de schaal. Zorg dat de lange vingers zo veel espresso opnemen dat ze niet helemaal zacht zijn en breken, maar aan de buitenkant doordrenkt zijn met koffie.
  • 2 Hak chocolade fijn en strooi 1/3 over de lange vingers.
  • 3 Splits de eieren en doe de eidooiers (de eiwitten gebruik je niet) in een kom. Voeg de kristalsuiker toe en klop met de mixer in ca. 5 min. lichtgeel en luchtig. Spatel de mascarpone erdoor. Klop eventuele klontjes kort glad met de mixer en verdeel de helft over de lange vingers.
  • 4 Maak een 2e laag van in koffie gedoopte lange vingers en fijngehakte chocolade. Verdeel de rest van de mascarpone erover. Bestrooi met de helft van de cacao en de rest van de fijngehakte chocolade.
  • 5 Dek de tiramisu af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren met de rest van de cacao.

bereidingstip

In deze tiramisu worden rauwe eieren gebruikt. Vanwege de mogelijkheid van salmonellabesmetting is dit recept niet geschikt voor kwetsbare groepen zoals vrouwen die zwanger zijn, ouderen, zieken en kleine kinderen.. Hoe langer de tiramisu staat, hoe lekkerder. De smaken trekken dan namelijk nog meer in en de koekjes worden lekker zacht. Je kunt dit toetje dus heel goed een dag en nacht van tevoren maken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 426 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 8 gram