6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Klassieke tiramisu

Klassieke tiramisu

ingrediënten


30 min
6 personen
400 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

50 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

24 lange vingers

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels rum
4 eetlepels marsala
4 eetlepels amaretto
4 eetlepels koffielikeur
100 milliliter espressokoffie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige ovenschaal

  • 1 Meng de koffie met de likeur en laat afkoelen.
  • 2 Doop de helft van de lange vingers aan beide kanten in de koffie en leg ze in de schaal. Bedruppel met nog wat koffie en bestrooi met 1/3 van de chocolade. Laat staan tot later gebruik.
  • 3 Klop de eidooiers met de suiker los met een mixer en zet de kom op een pan met een laagje kokend water (de schaal mag het water niet raken). Blijf kloppen tot het mengsel lichtgeel, gebonden en romig is.
  • 4 Neem de schaal van de pan en klop nogmaals rustig door om het mengsel te laten afkoelen.
  • 5 Klop de eiwitten stijf in een schone kom.
  • 6 Klop de mascarpone goed door de eierroom. Schep de eiwitten er vervolgens rustig doorheen: begin met een beetje en vervolg dan met de rest.
  • 7 Schep de helft van dit mengsel op de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de mascarpone. Bestrooi met een laagje chocolade en verdeel de rest van de mascarpone erover.
  • 8 Zet de tiramisu een paar uur tot een halve dag in de koelkast en bestrooi vlak voor het serveren met de overige chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 10 gram