4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht

Carpaccio

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

400 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

400 gram ossenhazen

benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Wikkel het vlees strak in vershoud­folie tot een rol en leg 30 minuten in de diepvries om stevig te worden. Rooster intussen pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Rasp de schil van ½ citroen en pers de hele citroen uit. Meng de citroenrasp, ­sap, zout en peper door de mayonaise tot een dressing.
  • 2 Snijd het koude vlees met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dakpansgewijs over borden. Besprenkel met de dressing. Verdeel de kaas en rucola erover. Bestrooi met de basilicum en pijnboompitten.

bereidingstip

Probeer ook eens één van deze varianten op de klassieke carpaccio: zalmcarpaccio van gerookte zalm, ­dillesaus en ­zongedroogde tomaten op olie - bietencarpaccio van gekookte bietjes,­ geitenkaas en pistachenoten - rosbiefcarpaccio van rosbief, parmezaan en rucolapesto.. Sprenkel wat olijfolie of balsamicoazijn in een mooie spiraal of stippen rondom het bord. Je kunt ook een handvol kappertjes en wat pesto over de carpaccio drizzelen, voor een mooi opgemaakt bord.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr