6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Kiwi-walnotentaart

Kiwi-walnotentaart

ingrediënten


30 min
6 personen
5 eetlepels sinaasappelmarmelade
5 kiwi's

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

500 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

25 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Meng 125 gram bloem met de suiker en de fijngemalen walnoten.
  • 2 Voeg de eidooiers, boter en 2 eetlepels ijskoud water toe en kneed met de mixer of met de hand tot een glad deeg.
  • 3 Vet de taartvorm in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de taartvorm ermee.
  • 4 Prik de bodem in met een vork en laat het deeg in de vorm afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 6 Leg een stuk bakpapier op de deegbodem en vul met de blindbakvulling.
  • 7 Bak de deegbodem 14-15 minuten in het midden van de oven.
  • 8 Verwijder de vulling en het bakpapier en bak de bodem nog circa 10 minuten verder. Laat afkoelen.
  • 9 Meng de mascarpone met de sinaasappelrasp en -sap.
  • 10 Verdeel de mascarpone over de taartbodem en leg de plakjes kiwi erop.
  • 11 Verwarm de marmelade en bestrijk de kiwi ermee.
  • 12 Garneer de taart met de overige walnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 11 gram