4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipschnitzel met aardappelsalade

Kipschnitzel met aardappelsalade

ingrediënten


30 min
4 personen
1 kleine krop ijsbergsla
5 augurken

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

600 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Leg de kipfilets tussen 2 vellen folie en klop ze met de achterkant van een koekenpan tot circa 1 cm dik. Bestrooi elke filet met bloem.
  • 2 Haal de filets daarna door het ei en laat iets uitlekken. Bedek de filets vervolgens met het paneermeel.
  • 3 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzels aan beide kanten in 6-8 minuten gaar en goudbruin. Kook de krieltjes gaar en meng ze met de rest van de ingrediënten voor de salade.
  • 4 Serveer de salade bij de schnitzels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 39 gram