4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kiprisotto met munt

Kiprisotto met munt

ingrediënten


30 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse munt

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de kipfilet in de kippenbouillon in 5-7 minuten gaar.
  • 2 Zeef de bouillon boven een kom en bewaar de kip en bouillon apart van elkaar.
  • 3 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • 4 Schep de rijst erbij, roer goed en bak de rijst kort mee zonder te laten kleuren. Giet er een scheut bouillon bij en breng al roerend aan de kook.
  • 5 Giet de bouillon er beetje bij beetje bij zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  • 6 Verwarm intussen de doperwten en giet ze af. Voeg de erwten na circa 15 minuten, als de rijst alle bouillon heeft opgenomen, samen met de kip toe aan de rijst. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Laat de risotto nog circa 5 minuten doorgaren zodat de rijstkorrels beetgaar zijn.
  • 8 Neem de risotto van de warmtebron en roer de boter, munt en kaas erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 40 gram