4 personen
gemiddeld
50 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Kippensoep met kikkererwten en prei

Kippensoep met kikkererwten en prei

ingrediënten


50 min
4 personen
1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

300 gram preien

dit product is niet beschikbaar

100 gram minimacaroni

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

1 kruidnagel

dit product is niet beschikbaar

1 stukje foelie

dit product is niet beschikbaar

2 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

2 jeneverbessen

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse peterselie
2 takjes verse bladselderij
1 takje verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 soepkip

  • 1 Zet de kip op met alle ingrediënten voor de bouillon, een schepje zout en 2 liter water. Laat langzaam aan de kook komen en laat met het deksel op de pan op de laagste stand circa 2 uur trekken.
  • 2 Giet de gehele inhoud van de pan over in een vergiet boven een andere pan, laat goed uitlekken en een beetje afkoelen. Pluk het vlees van de kip en houd apart.
  • 3 Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat inkoken tot circa 1,5 liter.
  • 4 Voeg de rijst eerst toe en voeg na circa 5 minuten zachtjes koken de prei, kikkererwten en het kippenvlees toe.
  • 5 Voeg als laatste de peterselie toe en breng de soep eventueel verder op smaak met wat zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 45 gram