4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Kippen-linzenbouillon met pretzels

Kippen-linzenbouillon met pretzels

ingrediënten


20 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes hartigetaartdeeg
2 preien

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

1 pot kippenbouillon met vlees

dit product is niet beschikbaar

400 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kummel
1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de kummel, laurier en linzen toe en giet de bouillon (aangelengd met een pot water) en de bouillontablet erbij. Laat dit aan de kook komen en zet de warmtebron laag.
  • 3 Voeg de prei toe aan de bouillon en schakel de warmtebron uit.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd elk plakje deeg doormidden. Rol de stukjes deeg uit tot een lengte van circa 25 cm en bestrooi met wat rozemarijn. Rol opnieuw op tot een dikke sliert en vorm er op de bakplaat pretzels van.
  • 5 Bestrijk ze met een kwastje met ei en bestrooi met grof zout. Bak de pretzels in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 6 Warm de soep nog even op en serveer de pretzels erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr