uitdagend
45 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Kipkroketjes met prei

Kipkroketjes met prei

ingrediënten


45 min
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 gram preien

dit product is niet beschikbaar

30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

keukenpapier

  • 1 Klop in een diep bord de eieren los met 3 eetlepels water. Strooi het paneermeel op een plat bord. Snijd het opgesteven kipmengsel (de salpicon) in 8 punten of kleine porties (circa 90 gram voor kroketten, circa 25 gram voor bitterballen). Vorm van elke portie een kroket of bitterbal en rol deze losjes door het paneermeel. Haal ze daarna door het eimengsel en daarna nog een keer door het paneermeel tot alle kanten goed bedekt zijn. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • 2 Verhit de frituurolie tot 180ºC. Frituur de kroketjes in circa 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 11 gram