4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Kipgehaktbrood met spinazie en tomaatjes

Kipgehaktbrood met spinazie en tomaatjes

ingrediënten


25 min
4 personen
6 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

keukenmachine

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Maal de kipfilet fijn in de keukenmachine, voeg vervolgens het brood en de spinazie toe en mix tot een geheel.
  • 3 Doe het kipmengsel in een kom en voeg het ei, de mosterd, knoflook, ui, oregano, tomaatjes en pijnboompitten toe. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep het gehakt in de bakvorm, druk stevig aan en zet circa 40 minuten in de oven. Neem het kipgehaktbrood uit de oven, laat even afkoelen en snijd in plakken.

bereidingstip

Maak dit gerecht compleet met een frisse salade, kijk elders op boodschappen.nl


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate