8 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Kipgehaktballetjes met salsa verde

Kipgehaktballetjes met salsa verde

ingrediënten


25 min
8 personen
1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

20 gram peterselie
6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oregano

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipgehakt
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schenk de melk in een diep bord en laat de sneetjes brood erin weken. Hak de knoflook fijn.
  • 2 Knijp het brood goed uit en meng met het kipgehakt, de Parmezaanse kaas, 1 eetlepel oregano, de helft van de knoflook, zout en peper. Rol met vochtige handen tot circa 30 balletjes.
  • 3 Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de balletjes in circa 8 minuten gaar en goudbruin. Keer regelmatig.
  • 4 Pureer de olijfolie met 2 eetlepels water, de peterselie, kappertjes, 1 eetlepel oregano en de rest van de knoflook tot een grove salsa. Breng op smaak met zout en peper en serveer bij de gehaktballetjes.

wijnadvies

Drink bij deze kipgehaktballetjes J. Meyer Pinot Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr