4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipfingers met gebakken aardappels en citroensaus

Kipfingers met gebakken aardappels en citroensaus

ingrediënten


35 min
4 personen
3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersnippers op siroop

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

750 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de olie en bak hierin al omscheppend de aardappelschijfjes circa 15 minuten.
  • 2 Meng de bloem met de kerrie en haal de kipfilet erdoorheen. Verhit de rest van de olie en bak hierin de bebloemde kiprepen rondom in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  • 3 Kook intussen de broccoli met zout beetgaar. Meng de ingrediënten voor de citroensaus.
  • 4 Bestrooi de aardappels met zout en serveer ze met de kipfingers, broccoli en citroensaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 43 gram