10 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipfilets met pesto en zongedroogde tomaten

Kipfilets met pesto en zongedroogde tomaten

ingrediënten


30 min
10 personen
2 theelepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter koksroom

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

mespunt gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

5 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram braadboter

dit product is niet beschikbaar

5 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

10 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

100 gram verse roomkaas

dit product is niet beschikbaar

5 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kipfilets één voor één tussen twee velletjes vershoudfolie en sla ze met de bodem van een steelpan tot ze twee keer zo groot zijn. Verwijder de folie.
  • 2 Doe de roomkaas in een kom en roer er de uitgelekte en kleingesneden zongedroogde tomaten en de pesto door.
  • 3 Leg de kipfilets met de kant waar het vel heeft gezeten naar beneden op het werkvlak, bestrooi ze met wat zout en peper en bestrijk ze met het roomkaasmengsel. Rol ze op en verpak elke filet in een plak ham.
  • 4 Leg de verpakte kipfiletrolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Giet een scheutje water en de braadboter in de schaal en zet de kipfilets afgedekt 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 5 Schep 2 eetlepels van de olie van de tomaten in de koekenpan en fruit de ui omscheppend glazig. Laat de knoflook, de zongedroogde tomaten, de tijm en de tomatenpuree kort meebakken. Voeg de koksroom toe en breng op smaak met het citroensap of de azijn, de suiker en wat zout en peper.
  • 6 Laat ze in de uitgeschakelde oven 10 minuten rusten. Neem de kipfilets uit de oven en roer het vocht uit de ovenschaal door de saus.
  • 7 Serveer de schuin doorgesneden kipfilets met de saus. Geef er rijst of brood bij.

wijnadvies

Zowel strakke, droge witte wijnen als frisse rosés en dito jonge rode wijnen passen bij dit gerecht vanwege hun frisse, sprankelende en fruitige eigenschappen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr