4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipfilet gevuld met paté

Kipfilet gevuld met paté

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

8 lange plakken ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

8 blaadjes verse salie
cranberrypaté

dit product is niet beschikbaar

notenpaté
boerenpaté
200 gram grove paté
4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de kipfilets in de lengte voorzichtig in met een scherp mes zodat je een envelopje krijgt. Haal de haasjes (de langwerpige stukjes) los en snijd ze in kleine stukjes. Maal er wat zout en peper over.
  • 2 Meng de haasjes met de paté en salie. Vul de inkepingen met dit mengsel en druk het vlees goed dicht.
  • 3 Rol elke gevulde kipfilet in 2 plakjes ontbijtspek. Verhit de boter en olie in een koekenpan en braad hierin de kipfilets op een lage stand in circa 20 minuten rondom gaar.
  • 4 Laat afgedekt even rusten en snijd de filets in dikke plakken.
  • 5 Lekker met gebakken appel en rode ui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 37 gram