4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipfilet gevuld met garnalen en dille

Kipfilet gevuld met garnalen en dille

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

4 takjes verse dille

dit product is niet beschikbaar

200 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 cocktailprikkers

keukengaren

  • 1 Snijd de kipfilets in de lengte voorzichtig in met een scherp mes zodat je een envelopje krijgt. Haal de haasjes (de langwerpige stukjes) los en snijd ze heel fijn.
  • 2 Meng de haasjes met de garnalen en dille en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Vul de inkepingen met dit mengsel en druk het vlees goed dicht. Zet vast met een cocktailprikker of een stukje keukengaren.
  • 4 Verhit de boter en olie in een koekenpan en braad hierin de kipfilets op een lage stand in circa 20 minuten rondom gaar.
  • 5 Laat afgedekt even rusten en snijd de filets in dikke plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 39 gram