4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipcurry met cashew-couscous

Kipcurry met cashew-couscous

ingrediënten


35 min
4 personen
100 gram blanke rozijnen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroengras

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

100 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kardemompoeder
2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

8 kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

8 drumsticks

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg de kip met de marinade toe en bak circa 3 minuten mee.
  • 3 Giet de bouillon erbij en stoof 25-30 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Roer de amandelen door het stoofvocht om te binden.
  • 5 Rooster intussen voor de couscous de cashewnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 6 Bereid de couscous met de kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 7 Pureer de olijfolie met het citroensap en de peterselie.
  • 8 Schep deze groene saus met de cashewnoten en rozijnen door de couscous.
  • 9 Serveer de couscous met de kipcurry.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1190 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 110 gram
eiwit 50 gram