4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipburger met spek en guacamole

Kipburger met spek en guacamole

ingrediënten


25 min
4 personen
1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

80 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

450 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

4 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

1 krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Trek 4 slabladeren los, was en droog ze.
  • 2 Schep het vruchtvlees uit de avocado en pureer in een vijzel met het limoensap, de koriander, zout en peper.
  • 3 Maal de kipfilet fijn in een keukenmachine en voeg de ui, oregano, komijn, knoflook en wat zout toe.
  • 4 Vorm met vochtige handen 4 burgers van het kipmengsel.
  • 5 Bestrijk de burgers met de olie en bak ze in een grillpan op middelhoge stand in circa 10 minuten goudbruin.
  • 6 Bak het ontbijtspek knapperig.
  • 7 Serveer de kipburgers tussen een blaadje ijsbergsla met spek, guacamole en plakjes tomaat.

bereidingstip

Lekker met zelfgemaakte friet en (citroen)mayonaise.

wijnadvies

Zuydpunt Chardonnay Viognier bij de kipburger is een heerlijke combinatie. Ook Arthur Metz Pinot Blanc en Hoop Huis Chenin Blanc smaken hier prima bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 31 gram