4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip uit de oven met sinaasappel en venkel

Kip uit de oven met sinaasappel en venkel

ingrediënten


15 min
4 personen
8 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

3 grote aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kip

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de kip, inclusief de buikholte, met zout en peper. Bestrooi de buitenkant van de kip met paprikapoeder en wrijf dit goed in.
  • 2 Stop de citroenhelften in de kip. Leg de kip in de braadslede of ovenschaal. Giet de olijfolie over de kip.
  • 3 Leg de sinaasappel, venkel, aardappelen, rozemarijn en knoflook erbij. Braad de kip, afgedekt met aluminiumfolie, 50 minuten en daarna nog 20 minuten zonder folie.
  • 4 Serveer de kip met een groene salade van bladsla en kruiden zoals rucola, kervel, bieslook, peterselie en basilicum.

wijnadvies

Deze kip is een Chardonnay-liefhebber. Van Bourgogne tot Monastier en van Zuid-Afrikaanse Danie de Wet tot Chileense Eco Balance.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 35 gram