4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip tikka masala met rijst en naan

Kip tikka masala met rijst en naan

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse gember

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 naanbroden

dit product is niet beschikbaar

250 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

4 kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de ovengrill voor of gebruik een hete grillpan. Dep de gemarineerde kipstukken een beetje droog. Rooster de kip in een lage ovenschaal niet te dicht onder de ovengrill of in een grillpan in 4-5 minuten per kant gaar. Houd apart en zet de oventemperatuur op 200ºC.
  • 2 Smelt de boter voor de saus. Fruit hierin de knoflook, rode peper en tomatenpuree 1 minuut. Voeg de komijn- en paprikapoeder toe. Schep de tomatenblokjes met sap en de kookroom erdoor en laat 15 minuten zachtjes sudderen, tot de saus is ingedikt. Kook intussen de rijst.
  • 3 Verwarm de kip in de saus. Bak het naanbrood af in de oven. Bestrooi de kip met de koriander en serveer met de rijst en naan.

bereidingstip

Liever wat meer groente in dit recept Vervang de rijst dan door sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 95 gram
eiwit 44 gram