4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip souvlaki met geroosterde groenten

Kip souvlaki met geroosterde groenten

ingrediënten


60 min
4 personen
200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

250 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 satéprikkers

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verdeel de paprika, courgette, tomaten en rode ui over de bakplaat. Meng de rest van de olijfolie, knoflook en oregano door elkaar en besprenkel de groenten ermee. Breng op smaak met een flinke snuf zout en rooster de groenten in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Schep halverwege om.
  • 3 Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Verhit een grillpan op een hoge stand en gril hierin de kipspiesjes in circa 8 minuten rondom gaar en goudbruin. Serveer de souvlaki met de gegrilde groenten en quinoa. Lekker met feta.

bereidingstip

Vervang de quinoa in dit recept door gebakken aardappeltjes en bestrooi deze met een beetje citroenrasp.

wijnadvies

Zuid-Franse Sensas rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 48 gram