4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip met peultjes en pinda's

Kip met peultjes en pinda's

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sambal manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap asin

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels maizena
4 eetlepels kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de kipfilet met 2 eetlepels sherry, de helft van de maizena, de gember en 1/2 theelepel zout.
  • 2 Blancheer de broccoli 1 minuut, voeg de peultjes toe en blancheer nog 1 minuut. Giet de groenten af en spoel er koud water over.
  • 3 Verhit de wokolie en fruit hierin de rode peper, knoflook en sjalot kort. Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin.
  • 4 Meng de rest van de sherry met de rest van de maizena, de sojasaus en sambal en schep dit mengsel door de kip.
  • 5 Rooster de pinda’s in een droge, hete koekenpan.
  • 6 Meng de broccoli en peultjes door de kip en bestrooi met de pinda’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr