4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht

Kip Madras

ingrediënten


25 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel pikante kerriepoeder
1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

  • 1 Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipblokjes in 3-4 minuten goudbruin. Schep ze uit de wok.
  • 2 Voeg de ui, paprika, knoflook en specerijen toe aan het bakvet en roerbak 4-5 minuten.
  • 3 Blus af met een klein beetje water en voeg de kip, yoghurt en appel toe. Laat alles nog 4-5 minuten zachtjes stoven.
  • 4 Breng op smaak met zout. Garneer met lente-/ bosui.
  • 5 Lekker met witte rijst en sperziebonen.

bereidingstip

Maak het gerecht pittiger en vervang de rode paprika door 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 33 gram