4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip in amandelsaus

Kip in amandelsaus

ingrediënten


50 min
4 personen
2 eetlepels basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 grote aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

4 drumsticks

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar

4 kipkarbonades
3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Bestrooi de kip met zout en peper en voeg met de wortel toe aan de pan. Bak 3 minuten mee.
  • 2 Giet de bouillon erbij en voeg de aardappel, laurier, rozemarijn en kurkuma toe. Stoof zachtjes circa 25 minuten, tot de kip gaar is.
  • 3 Schep de kip met de wortel, aardappel, laurier en rozemarijn uit de pan en houd even warm. Laat de bouillon tot de helft (circa 250 ml) inkoken.
  • 4 Kook de eieren hard en snijd ze in stukken. Pureer de ingekookte bouillon met de eieren en 100 gram amandelen tot een dikke saus.
  • 5 Voeg als de saus te dik is een extra scheutje bouillon toe. Zeef de saus eventueel en giet over de kip met de wortel en aardappel.
  • 6 Bestrooi eventueel met de basilicum en de rest van de amandelen.

bereidingstip

In plaats van kip is dit recept ook lekker met grote garnalen (na 15 minuten toevoegen) of blokjes tofu (15-20 minuten stoven).

wijnadvies

Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi heeft een zacht mondgevoel en een ‘amandelbittertje’, perfect bij dit gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 27 gram