4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kikkererwten pasanda

Kikkererwten pasanda

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Kook de rijst. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ui goudbruin. Pureer met 100 ml water.
  • 2 Verhit de rest van de olie en bak hierin de tomaten met de kaneel, rozijnen, cashewnoten, koriander en komijn. Pureer dit tomatenmengsel.
  • 3 Meng de maizena met 100 ml water. Voeg de gepureerde ui toe aan de tomaten en bak 4 minuten op middelhoge stand. Voeg de aangelengde maizena, kikkererwten en het vocht van de kikkererwten toe en kook circa 8 minuten op middelhoge stand. Serveer de curry met de rijst. Bestrooi met de bosui en peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr