- 1 Giet de kokendhete bouillon op de bulgur. Laat circa 15 minuten wellen en vervolgens goed uitlekken.
- 2 Verhit de olie en fruit hierin de helft van de ui. Voeg 1/3 van het gehakt en alle specerijen toe en bak het gehakt in een paar minuten rul. Breng op smaak met zout, laat afkoelen en zet in de koelkast tot later gebruik.
- 3 Maal de bulgur met de rest van het gehakt, de rest van de ui, de munt en wat zout in een keukenmachine tot een stevig mengsel. Verdeel dit mengsel in 12 porties en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- 4 Vorm balletjes van het bulgurdeeg en duw deze wat platter. Leg er een portie van de gehaktvulling op en vouw het bulgurdeeg eromheen. Maak de uiteinden van de balletjes een beetje puntig en laat de kibe nog circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
- 5 Verhit de olie tot 180°C en frituur hierin de kibe in porties van 4 stuks goudbruin.