4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Ketjapkarbonades met nasi en sambalboontjes

Ketjapkarbonades met nasi en sambalboontjes

ingrediënten


40 min
4 personen
1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

250 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek
2 theelepels kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gemberwortels

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrijk de karbonades dun met de sambal. Verhit de olie en bak de karbonades aan beide kanten bruin. Voeg de ketjap en het citroensap toe en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten sudderen op een lage stand.
  • 2 Maak intussen de nasi. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg toe aan de rijst. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met het kippenbouillonblokje.
  • 3 Wrijf de overige ingrediënten voor de nasi in een vijzel tot een pasta. Voeg de kruidenpasta toe aan de gare rijst en bak de gekruide rijst daarna nog even op in de rest van de olie.
  • 4 Verhit de olie voor de sambalboontjes en bak hierin de sperziebonen circa 5 minuten op een hoge stand.
  • 5 Voeg de ui, knoflook, sambal en komijn toe en roerbak nog circa 5 minuten. Zet de warmtebron laag en laat de boontjes zonder deksel gaar, maar nog wel knapperig, worden. Serveer de boontjes met de karbonades en de nasi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 850 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 114 gram
eiwit 40 gram