8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Kersttulband

Kersttulband

ingrediënten


15 min
8 personen
3 chocolaatjes

dit product is niet beschikbaar

3 trosjes rode bessen

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel frambozenlikeur
1 eetlepel sinaasappellikeur
50 gram gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

tulbandvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Schep de cranberry’s om met de likeur.
  • 2 Klop de boter met de suiker met een mixer glad en romig. Voeg een voor een de eieren toe tot een glad mengsel. Voeg het bakmeel beetje bij beetje toe en klop alles in een paar minuten luchtig.
  • 3 Schep de cranberry’s door het beslag en giet het geheel in de tulbandvorm. Tik met de vorm een paar keer op het werkblad zodat er geen luchtbellen ontstaan.
  • 4 Bak de tulband in de oven in circa 60 minuten gaar. Neem uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • 5 Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Stort de tulband op een schaal en giet het glazuur er voorzichtig overheen.
  • 6 Laat het glazuur opdrogen en garneer de bovenkant van de tulband met rode bessen en chocolaatjes.

bereidingstip

Je kunt de cranberry’s weglaten of vervangen door rozijnen of gekonfijte vruchtjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 9 gram