gemiddeld
25 min.
tussendoortje
home recepten Kerststerren

Kerststerren

ingrediënten


25 min
200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

uitsteekvormpje

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 5 mm dik. Steek met de koekjessteker sterren eruit en leg ze met 2-3 cm afstand op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-17 minuten lichtbruin en gaar.
  • 2 Neem de bakplaat uit de oven en prik met een dikke naald of eetstokje een gaatje in elk koekje, zodat je ze op kunt hangen. Trek het bakpapier met de koekjes van de hete bakplaat en laat 20-30 minuten afkoelen.
  • 3 Roer de poedersuiker met 4-5 eetlepels water tot een glazuur. Versier de koekjes ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 3 gram