4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Kerstham met cranberryglazuur

Kerstham met cranberryglazuur

ingrediënten


50 min
4 personen
1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels rodebessengelei
4 eetlepels cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter vloeibaar bakproduct
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

12 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 beenham

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Kook de aardappelplakken beetgaar, giet ze af en laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de beenham in de verpakking in een pan heet water. Meng de ingrediënten voor het glazuur. Maal daarvoor de cranberrycompote eventueel iets fijner met een staafmixer.
  • 4 Haal de verpakking van de ham. Kerf de ham aan de bovenzijde ruitvormig in, steek op de kruispunten een kruidnagel en leg de ham in de ovenschaal of braadslede.
  • 5 Verwarm het glazuur en giet het over de ham. Zet de ham 15 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Bak intussen de aardappels in de helft van de boter. Kook de spruitjes. Giet de spruitjes af en schud ze op met de rest van de boter, een snufje nootmuskaat, zout en peper.
  • 7 Serveer de ham met de aardappels en de spruitjes in de braadslede.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 31 gram