8 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Kersen-uienchutney

Kersen-uienchutney

ingrediënten


25 min
8 personen
1 stuk oude kaas
75 gram appelstroop

dit product is niet beschikbaar

1 pot kersen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels salie
2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een pan en bak de uien met de salie en zout in 15 min. lichtbruin. Roer regelmatig. Snijd intussen de kersen grof. Voeg samen met de stroop toe en bak 5 min. mee.
  • 2 Laat afkoelen tot kamertemperatuur en serveer met de oude kaas.

bereidingstip

Je kunt de chutney tot 4 dagen in de koelkast bewaren. Serveer op kamertemperatuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 77 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 1 gram