4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kerrieballetjes met couscous

Kerrieballetjes met couscous

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Week het witbrood in de melk. Meng het gehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook, het kerriepoeder, zout, peper, het ei en het geweekte brood.
  • 2 Vorm er 16 balletjes van en bak ze in 3 eetlepels olijfolie in 7 minuten rondom bruin. Schep ze uit de pan.
  • 3 Voeg de rest van de olie bij het bakvet. Bak hierin de rest van de ui en de knoflook, voeg de tomaatstukjes met sap en de paprika toe en stoof 10 minuten.
  • 4 Schep de yoghurt en paprikapoeder erdoor en leg de gehaktballetjes erin. Verwarm nog 5 minuten.
  • 5 Wel intussen de couscous. Serveer de balletjes met de saus bij de couscous en bestrooi met peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 40 gram