- 1 Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de linzen op middelhoge stand in circa 6 minuten krokant. Voeg de komijn en knoflook toe en roerbak circa 2 minuten mee. Schep de linzen uit de pan en houd apart.
- 2 Voeg nog 1 eetlepel olie toe aan de pan en fruit hierin de uien in circa 5 minuten goudbruin. Schep uit de pan en houd apart.
- 3 Voeg de rest van de olie toe aan de pan en bak hierin de couscous op middelhoge stand lichtbruin. Voeg de kerrie, bouillon en rozijnen toe en laat afgedekt staan.
- 4 Snijd de wortels met een dunschiller in linten en blancheer circa 2 minuten in kokend water. Meng de couscous met de wortel, walnoten, radijsjes, spinazie en gebakken linzen. Klop de pitjes uit de granaatappel. Bestrooi de salade met de gebakken ui en granaatappelpitjes. Besprenkel met het citroensap naar smaak.
bereidingstip
Houd je niet zo van wat stevigere linzen? Laat ze dan voor de bereiding van dit recept circa 4 uur weken in koud water. Of gebruik al voorgegaarde linzen uit een pot of zak.