4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Kebab en gefrituurde aubergine

Kebab en gefrituurde aubergine

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel tijm
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

50 gram dukkah
100 gram labne
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm
1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

2 grote aubergines

dit product is niet beschikbaar

600 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

600 gram lamsbouten

benodigdheden

keukenpapier

4 spiesen

aluminiumfolie

  • 1 Rijg de vleesblokjes aan de spiesen. Meng in een schaal een handje bloem met de paprikapoeder, oregano en tijm. Veeg de plakken aubergine schoon met een stuk keukenpapier en maal peper erover. Haal ze door de gekruide bloem en schud overtollige bloem eraf.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit een laagje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoge stand en frituur hierin de aubergine aan beide kanten goud- bruin. Leg ze op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Rooster de spiesen hoog in de oven in circa 5 minuten om en om bruin. Leg de kebab op de aubergine en lepel wat labne erover. Bestrooi met de dukkah en koriander.

bereidingstip

Maak zelf labne (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/labne/">klik hier voor het recept</a>).. Maak zelf dukkah (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/dukkah/">klik hier voor het recept</a>).

wijnadvies

Schenk het liefst een rode wijn bij de kebab. De kruidigheid van dit gerecht brengt ons in het warme Zuid-Afrika bij de Zuydpunt Cabernet-Shiraz.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 34 gram